Om os

Vi er en lille gruppe kunstnere og kunsthåndværkere, der sammen hjælpes ad med at køre galleriet her. Vi inspireres af de lokale landskaber, musik og en masse personlige fortællinger. Enkelte af os dyrker den finurlige fortælling og andre udfordrer materialerne og lader dem fortælle deres egen historie.

Fælles for os alle er, at vi elsker at nørde indenfor vores eget felt, og det der holder os sammen er kunst og kreativitet, skabertrang og æstetik. 

Mød kunstnerne

Løbende skifter galleriets faste kunstnere og kunsthåndværkere ud i deres værker, og kan blandt andet udstille nye værker, lave særudstillinger eller temaudstillinger.

Hverisær er vi unikke indefor vores materiale, vores teknik og vores motivvalg, men sammen komplementerer vi hinanden. I galleriet kan du derfor møde en stor variation indenfor lokal kunst og kunsthåndværk.

 

Lotte Schlegel

Maleri, akvarel og mixed media

Født i Farsø 1977, bosiddende i Krattet. Inspireret af naturen omkring hende. Lever i et univers af glæde, positivitet, finurligheder og de åbne vider, farver og eventyrlighed.

På hendes ture ud i Danmarks landskab males genkendelige motiver i akvarel, men hun rejser ikke kun fysisk, så motivet gentages ofte, mere abstrakt.

Lotte er uddannet billedkunstunderviser, deltaget i og arrangeret workshops med lokale og internationale kunstnere. Lotte har haft galleriet her siden 2011, men har derudover udstillet rundt omkring i Danmark og Tyskland.

 

 

Bjarne Bel

Maleri

Født 1962 på Amager, nu bosiddende i Stubbekøbing, maler pt abstrakt ekspressionisme, men rummer mange facetter.

Bjarne er en kreativ ildsjæl og provokatør, og hans malerier inspireres af Asger Jorn, Gustav Klimt og det falstriske landskab.    

 

Else Marie Irgens

Maleri og mixed media

Født i 1949 i Odense, nu bosiddende i Oreby. Bruger naturen her på Lolland, den store himmel og det skiftende lys over fjorden giver hende inspiration til billeder af landskaber, som hun fortrinsvis bearbejder abstrakt.

Andre kilder til inspiration er musik (også operafigurer) og byrum/arkitektur fra hendes mange rejser.

Else Marie er autodidakt med et snert af undervisning på Det fynske kunstakademi og har desuden deltaget i kurser under Den frie kunstskole. Samt diverse kunsthøjskoler på kortere forløb.

Else Marie har boet en årrække på Fyn, hvor hun også har udstillet en del. 

 

Gerner Jensen

Pileflet

Født i 1950 i Hornsherred, nu bosiddende udenfor Stubbekøbing. Bruger naturen som inspirationskilde til sit pileflet.

Gerner har hele sit liv arbejdet med træ i stort format, så arbejdet med pilekviste lå lige til højrebenet. Mange siger det er hårdt at arbejde med at flette, men for Gerner er det anderledes, for det træ han har været vant til var hårdt at arbejde med; ikke de små pinde.

Det er kunsthåndværk at flette pil, men for Gerner er det også organisk samarbejde mellem pilen og ham. Pilen skal ikke tvinges på plads, den skal ’tales’ med.

kunst pileflet

Galleri Schlegel

Navnet er et gammelt europæisk navn der stammer tilbage fra det Tysk-ungarske kejserrige.

Der har gennem historien været mange kreative og berømte 'Schlegeler', men nogle af de mest berømte har nok været August Wilhelm og hans bror Friedrich, som grundlagte den tyske litteraturretning romantikken.

At navnet forpligter er ikke nyt, og i Danmark har familienavnet været omkring filosofien og Søren Kierkegaard, funktionalistisk arkitektur og nu kunst på Lolland.

Galleriet fik sin spæde start i 2011, da Lotte gik på sin anden barsel med sin datter. Galleriet pop up åbnede i anden weekend i august 2011, men havde sin officielle åbning i oktober 2011. 

Creativity is intelligence having fun

Albert Einstein

Hvis man mærker efter, ved man godt hvad man skal, og for mig er det er at male og tegne

Lotte Schlegel