Et hønsehus i skoven

Galleriet har en særlig historie; det er sågar et eventyr...

Der var engang et gammelt, forladt hønsehus langt fra alfavej. Det lå i et krat så langt væk fra alting, at man var begyndt at kalde det for "udkantshuset". Taget var utæt, væggene var hullede, og vinduer og døre havde bestemt kendt bedre tider. Meget bedre tider.

Ikke langt derfra boede dog en lille høne, som havde store planer. Hun gik og passede sine to små æg og nød livet, men kunne ikke finde sig tilrette med bare at ligge på æg hele dagen... for når man bare er en liggehøne, bliver man sku lidt træt... Så den lille høne begav sig ud i verden for at finde ro i sjælen, og hun vandrede tre hele dage og tre hele nætter. Da mødte hun en blå hane, og selvom den hane var utrolig blå, fandt den lille høne ud af, at den blå hane havde ligeså meget ild i sjælen som hun selv, og sammen så de pludselig ikke begrænsninger mere, men muligheder. Og nu fulgtes de to fjerede venner ud i den mulige verden.

Efter de to fjerede kræ havde vandret i syv dage og syv nætter mødte de pludselig en hane med fjerene skruet helt rigtigt på. Men de forstod ikke helt, hvad han mente, for til alt, hvad de foreslog og søgte svar på, svarede hanen blot "det finder vi ud af". Dét er jo ikke et svar, man forstår sig på, men fordi han havde skruet fjerne helt rigtigt på, og fordi han kunne bygge alting ud af ingenting, så besluttede de tre, at de bestemt kunne løse alle verdens problemer, ok, måske så i hvert fald deres egne problemer...

De mødte en EU-støttet gruppe høns og haner, og de blev inviteret indenfor og blev overdænget med magisk korn. Korn som man kunne skabe eventyr, kunst og oplevelser med.

Med magisk korn og gåpåmod vendte de tre nu hjem til krattet, og her under de stolte gamle egetræer byggede de sammen et magisk sted. Det gamle faldefærdige hønsehus blev nu til et galleri. Et galleri med plads til alle som ønsker en god og hjertevarm æstetisk oplevelse fra dem med ild i sjælen, med kunst, med unikt håndværk og med værker vi har lagt liv og sjæl i. 

Her er plads til alle, uanset om din farve er blå, om du har sproglige udfordringer eller om du blot er en liggehøne, så er du velkommen her. Her er sågar plads til æg og små og store kyllinger.